Rustikální chlebík, 300 g

JIZERSKÉ PEKÁRNY, spol. s r. o.
Pekařské výrobky

Pšeničný chléb s cereální směsí. Těsto se míchá tzv. na záraz (všechny suroviny – pšeničná mouka, voda a cereální směs – se podle receptury smíchají přímo s droždím), pak 12–16 hod. zraje (probíhá kvašení) a uchovává se v lednici. Po vyndání z lednice se nechá 2 hod. odstát, vyklopí se na vál s žitnou moukou a dělí se na 350 g kousky, které se tvarují do bochánků. Po upečení je kůrka kaštanově hnědá, pomoučněná žitnou moukou. Střídka je porézní a vláčná, chuť a vůně příjemně chlebová.

Balení

Chléb se dodává nebalený v přepravkách určených pro dopravu pekařských výrobků.

Prodej

V podnikových prodejnách Harmonie a obchodech zavážených Jizerskými pekárnami. Více na www.jipek.cz

Účast v soutěži

Přihlášen: 2014
Oceněn: 2014